OVER DE BOEKENBOXEN

Wat heeft Tiny Tree Trunk me te bieden?

Tiny Tree Trunk biedt boekenboxen aan. Hierin zitten, naast een mooi boek, een aantal goodies afgestemd op het verhaal of thema van dit boek. De boekenboxen zijn onderverdeeld in leeftijd en/of genre zodat we jong en oud kunnen blij maken.

Wat zit er in een boekenbox?

Tiny Tree Trunk biedt boekenboxen aan. Hierin zitten, naast een mooi boek, een aantal goodies afgestemd op het verhaal of thema van dit boek. De boekenboxen zijn onderverdeeld in leeftijd en/of genre zodat we jong en oud kunnen blij maken.

Welke boeken kiest Tiny Tree Trunk voor de boekenbox?

Elke maand komen er een heleboel nieuwe boeken uit. We maken een selectie uit de leukste, vaak nieuwste, boeken die binnen een bepaald thema passen en waarbij we leuke goodies kunnen vinden. We lezen de boeken altijd eerst zelf
We lezen eerst altijd meerdere opties per genre en maken zo welbewust een selectie. Veel lezen dus!

Soms kiezen we juist voor boeken die al wat eerder zijn uitgekomen. Boeken die we zo leuk vinden dat we het jammer vinden als ze door de constante toestroom van nieuwe boeken vergeten zouden worden.

Hoe weet ik welk boek er in een boekenbox zit?

Bij de beschrijving van de boekenbox zit altijd een ‘info over het boek’. Hier staan een aantal hints in waardoor je achter het boek zou kunnen komen. Geen zin om op zoek te gaan maar je wil echt graag de titel weten? Kijk snel bij het kopje ‘Boek Spoiler’ en je ziet welk boek in de boekenbox zit. Dit is ook handig om te bevestigen dat je het boek nog niet hebt (gelezen).

Staat er elke maand een nieuwe boekenbox op de site?

Bij het opstarten is het nog even zoeken wat het beste werkt. We zullen in het begin boekenboxen aanbieden waarvan we een beperkt aantal op voorraad hebben, maar die niet tijdsgebonden worden verkocht. De box blijft dus te koop totdat hij uitverkocht is. Wel gaan we regelmatig boekenboxen toevoegen en zullen dit altijd communiceren via social media of de nieuwsbrief.

Hiernaast zullen ook boekenboxen beschikbaar worden die al besteld kunnen worden, maar die pas na een bepaalde datum jouw kant op komen. Hierdoor kunnen we een betere inschatting maken van het aantal goodies dat we moeten inkopen of (laten) maken, rekening houdend ook met verzendtijd.

Waarom kan ik niet van te voren zien wat er precies in de boekenbox zit?

De charme van een boekenbox is toch wel de unboxing. Welk boek is het (als je je nieuwsgierigheid in betoom kon houden) en vooral welke goodies zitten er bij?
Wil je echt graag weten welke goodies we in een bepaalde box toevoegen, dan kun je altijd even contact opnemen, geen probleem!

Welke soorten boekenboxen bieden jullie aan?

We bieden boekenboxen aan voor jong en oud. In de startup fase zal nog niet elk genre te bestellen zijn, maar we werken hard om dit voor elkaar te krijgen. In principe hebben we de volgende genres:

Tiny Trunk
Deze boekenbox is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht. Grappige of avontuurlijke boeken met bijpassende goodies om het leesplezier te bevorderen.

Tween Trunk
De Tween Trunk is gericht op kinderen vanaf een jaar of tien. Meestal hebben de boeken geen illustraties. We zoeken hiervoor boeken uit die de aandacht van de kinderen vasthouden door spanning, magie, humor of fantasie. In het Engels gebruiken ze de mooie term ‘middle grade’ voor deze boeken. In het Nederlands is hier nog niet echt een aparte categorie voor, vandaar dat we de Engelse vooralsnog gebruiken!

Blooming Trunk
Voor de young adult liefhebbers hebben we de Blooming Trunk. Fantasy, contemporary of dystopian, er kan van alles inzitten. Zelf zijn we dol op young adult boeken en zien dat er de laatste tijd gelukkig steeds meer mooie boeken vertaald worden. Er worden ook steeds meer young adult boeken van Nederlandse bodem uitgegeven, dit juichen we alleen maar toe!

Tall Trunk
Voor de volwassenen hebben we de Tall Trunk boekenboxen. Een mooie (historische) roman, een feelgood of misschien een thriller. Waar mogelijk proberen we bijpassende goodies toe te voegen. Als dit lastiger blijkt, worden goodies toegevoegd die wel erg leuk zijn, maar misschien specifiek bij een thema passen.

Fantasy Trunk
Ook dit is een boekenbox voor volwassenen, maar dan speciaal gericht op het fantasy genre. Soms zijn de boeken in het Engels of kan er een keuze gemaakt worden tussen een Nederlands of Engels boek.

Special Trunk
Sommige thema’s zijn gewoon te leuk en passen misschien niet specifiek onder een genre of binnen een bepaalde leeftijdsgroep. Dan maken we daar een speciale boekenbox voor.

Hoe weet ik of een boek geschikt is voor mijn kind?

Kinderen hebben verschillende interesses en zitten ook niet allemaal op hetzelfde leesniveau. Vandaar dat we ‘vanaf’ bij de boekenboxen zetten. Een boek dat 8+ is, kan vaak ook al gelezen worden door een zevenjarige die al goed zelfstandig leest of een elfjarige die het fijner vindt om te lezen in een boek met illustraties. Als het nog iets te moeilijk blijkt is het natuurlijk ook altijd leuk om boeken samen te lezen. We raden aan goed naar je kind te kijken, hoe vlot wordt er gelezen en waar liggen de interesses? Als je er niet uitkomt kun je altijd contact opnemen en kunnen we helpen met het uitzoeken van de juiste boekenbox. 

We lezen de boeken altijd zelf om te bepalen of het echt past bij de aangeduide leeftijd. Na een ok van onze jongste wordt het boek pas echt goedgekeurd 🙂

De boeken in de Teen Trunk zijn echt voor de iets oudere kinderen, eind groep 7/8 of begin middelbare school tot een jaar of veertien. Maar deze zogenoemde middle grade boeken zijn vaak ook nog leuk voor volwassenen om te lezen. We proberen altijd aansprekende boeken te vinden, het liefst met ‘doorlees-garantie’. Met de goodies erbij wordt het een leuk avontuur. 

Kan ik ook alleen de goodies bestellen van een boekenbox? Bijvoorbeeld bij meerdere kinderen thuis, of als ik het boek al heb?

Op dit moment bieden we deze optie niet aan, maar hoogstwaarschijnlijk wel in de toekomst!

OVER DE BESTELLING

Waarom hebben de boxen verschillende prijzen?

Boeken verschillen onderling best in prijs en bij elke boekenbox zoeken we naar de leukste bijpassende goodies. Ook hiervan lopen de prijzen nogal uiteen. Vandaar dat de boekenboxen verschillende prijzen hebben.

Is het mogelijk om een maandelijks abonnement af te sluiten?

Vooralsnog hebben we niet de mogelijkheid om een maandelijks abonnement aan te bieden. We zijn er zeker naar aan het kijken, dus het kan best dat we dit binnen een aantal maanden uitgewerkt hebben. Hou de site dus goed in de gaten, volg ons op social media (@tinytreetrunk) of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Waarmee kan ik betalen?

Onze betaling gaat via Mollie. Je kunt betalen met iDeal, PayPal, Creditcard, Apple Pay, Bancontact voor onze Belgische klanten, SOFORT banking en Giropay voor Duitsland.

Is het aanmaken van een account verplicht?

Nee, het is niet verplicht een account aan te maken om iets te bestellen bij Tiny Tree Trunk. Soms kan het handig zijn als je graag inzicht hebt in je bestellingen of een wishlist aan wilt maken. Maar het hoeft dus niet!

Waaruit bestaat jullie cadeau service?

Het boek dat in de boekenbox zit is altijd verpakt, de goodies zitten ook geregeld in een mooi zakje. Als je ervoor kiest om een bestelling als cadeau te versturen, dan kun je een berichtje achterlaten. Dit schrijven we dan op een mooi kaartje en voegen het toe.

OVER VERZENDING EN LEVERING

Wat zijn de verzendkosten?

Voor Nederland geldt:
Brievenbuspost: €3,00
Pakketpost met track & trace: €5,00

Voor Europa geldt (niet alle landen, zie vraag hieronder):
Brievenbuspost: €4,50
Pakketpost met track & trace: €8,00

Verzenden jullie naar het buitenland?

Ja, we verzenden ook naar het buitenland. Vooralsnog naar de volgende landen binnen Europa:

België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Verengid Koninkrijk en Zweden.
Wil je graag bestellen vanuit een ander land, neem dan even contact op. Dan zoeken we uit wat de verzendkosten zullen zijn.

Houdt er rekening mee dat er douanekosten gevraagd kunnen worden als je van buiten Europa een bestelling doet!

Kan ik een product retour sturen?

We doen ons uiterste best om een goed product af te leveren. Mocht je, om welke reden dan ook, een product retour willen sturen, dan kan dat zeker! Neem binnen 14 dagen contact met ons op om het te regelen.

Help, ik heb mijn bestelling niet ontvangen!

Indien je een verzonden bestelling niet ontvangt willen we graag voor je uitzoeken wat er mis is gegaan. Neem dan ook zo snel mogelijk contact met ons op, uiterlijk binnen een maand. We zullen dan ons uiterste best doen het pakket te traceren.

Hoe verzenden jullie twee boekenboxen of een boekenbox en losse artikelen?

Indien een bestelling uit meerdere producten (waaronder minimaal 1 boekenbox) bestaat, zal deze standaard samengevoegd verzonden worden. Kan je niet wachten, of wil je de box liever apart ontvangen dan adviseren we om twee losse bestellingen te doen. Maakt het niet uit dat de goodies en de boekenbox samen worden verzonden dan kun je natuurlijk alles in een bestelling afhandelen.
Bij het tegelijkertijd bestellen van meerdere boekenboxen zullen we in principe niet alles in 1 doos stoppen. Indien mogelijk, worden de boxen binnenin een grotere doos verzonden. Zo niet, dan ontvang je de boxen los van elkaar. Hiervoor hoef je niet extra verzendkosten te betalen.

OVERIGE VRAGEN

Ik maak leuke goodies, kan ik met jullie samenwerken?

Zeker! We zijn altijd op zoek naar lokale bedrijfjes die leuke producten maken. Neem gerust contact met op ons!

Wie heeft de illustraties gemaakt op jullie website?

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Elena Schweitzer.

Ik breng binnnenkort een leuk boek uit, hebben jullie interesse?

We hebben nauw contact met verschillende uitgevers en komen zo een heleboel leuke, nieuw uit te komen boeken op het spoor. Maar we zullen zeker ook het een en ander missen. Neem dus vooral contact met ons op als je denkt dat een boek geschikt is voor een boekenbox! We horen ook graag van auteurs die in eigen beheer boeken uitbrengen!